36 uur | max. € 5247,- bruto p/m (schaal 10) op basis van 36 uur | HBO niveau 

Direct solliciteren(externe link)

Dit doe je

Onze adviseur omgevingsparticipatie is dé drijvende kracht achter de uitvoering, evaluatie en verbetering van ons participatiebeleid 'Samen aan zet'. Je bent het aanspreekpunt en de initiatiefnemer die verantwoordelijk is voor het trainen, begeleiden en implementeren van participatiemethodieken binnen onze gemeente. Daarnaast begeleid je het kernteam participatie en coördineer je belangrijke projecten en activiteiten, waaronder het opstellen van participatieregels.

Jouw expertise en strategisch inzicht maken jou de ideale adviseur en sparringpartner voor zowel de organisatie als het bestuur op het gebied van participatie: je informeert het college en de gemeenteraad over de voortgang van het participatiebeleid en lopende projecten. Je blijft nauw op de hoogte van landelijke en regionale ontwikkelingen en weet deze moeiteloos te vertalen naar toepassingen voor onze gemeente. Bovendien ben je verantwoordelijk voor zowel interne als externe communicatie omtrent het participatiebeleid van de gemeente. Tot slot maak je deel uit van het Communicatieteam en ben je een waardevolle schakel in de crisisorganisatie.

'Samen onze gemeente nog participatiever maken! Dat is mooi werk!'

Dit ben je

 • Je hebt minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie en/of participatie;
 • Daarnaast heb je ten minste 5 jaar aantoonbare werkervaring in strategische advisering binnen een bestuurlijk complexe context;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met de veranderingen die de Omgevingswet met zich meebrengt, vooral op het gebied van participatie;
 • Verder beschik je over een goede dosis bestuurlijke sensitiviteit;
 • Ook is ruime ervaring met participatietrajecten in het fysieke domein (bijvoorbeeld visies, bouwprojecten, ruimtelijke inrichting) vereist;
 • Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken en dat je stressbestendig bent;
 • Als het nodig is ben je bereid om buiten reguliere kantooruren te werken;
 • Ervaring met de werkwijze van Factor-C en de methode Relevant Gesprek is een pré;
 • Verder ben je communicatief sterk, zowel in mondelinge als schriftelijke communicatie;
 • Je kunt je vinden in onze werkwaarden:
 1.  Verbindend: je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk, en je kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen.
 2. Veerkrachtig: in een nieuwe, jonge organisatie die voortdurend verandert, weet je te bouwen en te ondernemen.
 3. Persoonlijk: je werkt voor de inwoners en ondernemers in Voorne aan Zee, en je streeft altijd naar de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn.

Dit bieden wij

Als je bij Voorne aan Zee werkt maak je impact. Van grote projecten tot in kleine gebaren. Samen met jouw collega's kun je elke dag een beetje mooier maken. We zijn een nieuwe gemeente, dit biedt kansen tot ontwikkeling. Wij zoeken mensen die energie krijgen van het in gang zetten van veranderingen en die graag een sprong willen maken in hun eigen ontwikkeling en ervaring. Hiervoor kun je gebruik maken van trainingen en opleidingen via onze Voorne Academie. Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé. Hybride werken is onderdeel van onze werkwijze. Deze vacature betreft vaste formatie, dat betekent dat dit een functie is met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Over Gemeente Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een prachtige, nieuwe gemeente op Voorne-Putten waar circa 72.000 inwoners een thuis hebben, bedrijven in een gezond klimaat ondernemen en duizenden toeristen recreëren. Het leefplezier van onze inwoners staat voorop. Zij krijgen veel inspraak en ook ondernemers en maatschappelijke instellingen worden serieus genomen. 


We zijn trots op onze dorpen, wijken, natuur, veerkracht en historie. We zoeken verbinding, werken graag samen vanuit gelijkwaardigheid en vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. In Voorne aan Zee wachten we niet af. We kijken met een andere bril en zien dus vaak meer mogelijkheden. We zijn actief, daadkrachtig en hebben het besef dat we sterk zijn. Sterk genoeg om uitdagingen en veranderingen in goede banen te leiden. Op alle niveaus. Van grote projecten tot kleine gebaren. Elke dag een beetje mooier maken, dat is wat we doen. 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Yvette Anker via telefoonnummer 14 0181 (werkdagen: ma di wo do vr). Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.voorneaanzee.nl(externe link) of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct.

solliciteer nu!(externe link)

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Voorne aan Zee en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteren op onze vacatures? Zo gaan we te werk.

Onze vacatures worden geplaatst zonder sluitingsdatum. Geschikte kandidaten nodigen we zo snel mogelijk uit. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek. 

Je krijgt van ons altijd een reactie. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met de contactpersoon die in de vacature genoemd wordt.

Als je solliciteert maak je jouw persoonlijke gegevens bij ons team P&O bekend. Wij gebruiken jouw gegevens alleen tijdens de sollicitatieprocedure voor het selectieproces. Zodra de sollicitatieprocedure is afgerond, vernietigen wij jouw gegevens. Wij volgen hiervoor de richtlijnen uit de NVP sollicitatiecode en houden rekening met de AVG.