24 - 36 uur (incl. ADV) | max. € 4208,- bruto p/m (schaal 9) op basis van 36 uur | HBO niveau | met uitzicht op vast dienstverband

Direct solliciteren(externe link)

Dit doe je

Als integraal klantmanager Participatiewet informeer je inwoners over mogelijkheden voor inkomensvoorziening en sociale zekerheid. Je behandelt de aanvragen voor de Participatiewet en aanverwante wetten en regelingen, rapporteert en besluit daarover. Je voert doel- en rechtmatigheidsonderzoeken uit. Waar nodig zorg je voor handhaving op de regels van de Participatiewet. In eventuele bezwaarzaken voer je het verweer op basis van je besluit. Je behandelt aanvragen voor incidentele of bijzondere periodieke verstrekkingen. Je onderkent schulden en/of immateriële problemen van cliënten en verwijst ze door naar de juiste instantie. Je bent samen met collega’s verantwoordelijk voor het coachen van cliënten en het beheer van de uitkering. Je beslist en voert de regie over het traject van de klant gericht op het voorzien in zelfstandig inkomen of sociale activering. Daarnaast onderhoud je contacten met relevante partners in de uitvoering van het traject. Ook bewaak je de voortgang en kwaliteit van de uitvoering van het traject. Je realiseert je dat je werkt voor een kwetsbare doelgroep.

Inwoners ondersteunen naar zelfredzaamheid. Dat is mooi werk!"

Dit ben je

De klantmanager Participatiewet is een empathische teamspeler, die beschikt over een relevante afgeronde HBO-opleiding. Je hebt aantoonbare relevante werkervaring als integraal klantmanager en actuele kennis van de Participatiewet. Je bent gericht op samenwerken en het behalen van gezamenlijke resultaten. Je beschikt over een dienstverlenende instelling en goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je een kei in plannen en organiseren. Ook ben je ondernemend, analytisch en flexibel. Kennis van het systeem Civision Samenlevingszaken is een pré.

Dit bieden wij

Sinds 2023 vormen de gemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne samen de nieuwe gemeente ‘Voorne aan Zee’. We werken hard aan het opzetten van deze nieuwe organisatie. Wij zoeken mensen die energie krijgen van het in gang zetten van veranderingen en die graag een sprong willen maken in hun eigen ontwikkeling en ervaring. Hiervoor kun je gebruik maken van trainingen en opleidingen via de Voorne Academie. 

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao gemeenten 1-1-2020 tot 1-1-2021. Daarnaast hebben we aan een aantal onderwerpen lokaal invulling gegeven. Zo stimuleren wij graag onze medewerkers om te bewegen en hebben hiervoor een fiets- en fitnessregeling. Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden. 

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met de coördinator van dit team via telefoonnummer 14  0181.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct, via onderstaande link. Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Voorne aan zee en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteer nu!(externe link)

Sollicitatieprocedure en corona

Gemeente Voorne aan zee zet de veiligheid en de gezondheid van haar medewerkers én sollicitanten voorop. Wij houden in onze procedure rekening met de landelijke coronamaatregelen. Omdat die regelmatig wijzigen, kijken we steeds per moment wat de beste oplossing is voor de sollicitatieprocedure. Een telefonische procedure, of bijvoorbeeld een videogesprek, behoort tot de mogelijkheden. We doen er alles aan om je straks op een goede manier welkom te kunnen heten in onze organisatie!