Leerplichtambtenaar

28 - 32 uur | max. €4.752,- bruto p/m (schaal 9) op basis van 36 uur | HBO niveau

Direct solliciteren

Dit doe je

Als leerplichtambtenaar werk je binnen het team leerlingzaken. Samen met de andere leerplichtambtenaren geef je uitvoering aan de leerplichtwet. Jullie zijn ieder verantwoordelijk voor een aantal scholen in onze gemeente. Je zorgt ervoor dat leerplichtige kinderen staan ingeschreven op school, de school bezoeken en optimaal gebruik maken van hun recht op onderwijs. Je hebt (preventieve) gesprekken op de scholen, behandelt meldingen van schoolverzuim en beroepen op vrijstelling. In gesprekken met leerlingen en scholen kijk je naar wat hen tegenhoudt om naar school te gaan. Je kijkt ook naar de achterliggende problemen en werkt samen met andere organisaties en collega’s zoals handhaving, jongerenwerk of jeugdzorg. Je werkt op verschillende plekken: op scholen, bij gezinnen thuis en op de locaties van de gemeente. In deze afwisselende omgeving probeer je altijd de verbinding op te zoeken en te werken vanuit je professionaliteit.

‘Er voor zorgen dat kinderen hun ontwikkelkansen benutten, dat is mooi werk!’

Dit ben je

 • In het bezit van een afgeronde hbo opleiding en je hebt minstens 3 jaar gewerkt in een soortgelijke baan;
 • Je werkt graag samen met anderen en vindt het belangrijk om samen goede resultaten te behalen;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, ook als het gaat om het omgaan met agressie;
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een BOA-bevoegdheid hebt en eigen vervoer om op de verschillende werklocaties te komen
 • Je bent stressbestendig en kunt goed functioneren in een dynamische omgeving;
 • Je herkent je in onze werkwaarden:
  1. Verbindend, je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk en kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen.
  2. Veerkrachtig, in een nieuwe jonge organisatie die aan verandering onderhevig is weet jij te bouwen en te ondernemen.
  3. Persoonlijk, je werkt voor de inwoners en ondernemers in Voorne aan Zee en vindt voor hen altijd de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn.

Dit bieden wij

 • Een salaris tussen € 3014,- en € 4752,- (obv 36 uur per week) afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, dit bedrag kun je inzetten waar het voor jou nodig is;
 • Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé;
 • Fit blijven door onze fitness- en fiets regeling;
 • Ontwikkelen door trainingen en opleidingen via onze Voorne Academie;
 • Hybride werken is onderdeel van onze werkwijze;
 • Samen met jouw collega's kun je elke dag een beetje mooier maken. We zijn een nieuwe gemeente, dit biedt kansen tot ontwikkeling;
 • Dit is een functie met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Over Gemeente Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een prachtige, nieuwe gemeente op Voorne-Putten waar circa 74.000 inwoners een thuis hebben, bedrijven in een gezond klimaat ondernemen en duizenden toeristen recreëren. Het leefplezier van onze inwoners staat voorop. Zij krijgen veel inspraak en ook ondernemers en maatschappelijke instellingen worden serieus genomen. 


We zijn trots op onze dorpen, wijken, natuur, veerkracht en historie. We zoeken verbinding, werken graag samen vanuit gelijkwaardigheid en vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. In Voorne aan Zee wachten we niet af. We kijken met een andere bril en zien dus vaak meer mogelijkheden. We zijn actief, daadkrachtig en hebben het besef dat we sterk zijn. Sterk genoeg om uitdagingen en veranderingen in goede banen te leiden. Op alle niveaus. Van grote projecten tot kleine gebaren. Elke dag een beetje mooier maken, dat is wat we doen. 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Sjoerd Kroon via telefoonnummer 14 0181 (werkdagen: ma di wo do vr). Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.voorneaanzee.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct.

solliciteer nu!

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Voorne aan Zee en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteren op onze vacatures? Zo gaan we te werk.

Onze vacatures worden geplaatst zonder sluitingsdatum. Geschikte kandidaten nodigen we zo snel mogelijk uit. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek. 

Je krijgt van ons altijd een reactie. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met de contactpersoon die in de vacature genoemd wordt.

Als je solliciteert maak je jouw persoonlijke gegevens bij ons team P&O bekend. Wij gebruiken jouw gegevens alleen tijdens de sollicitatieprocedure voor het selectieproces. Zodra de sollicitatieprocedure is afgerond, vernietigen wij jouw gegevens. Wij volgen hiervoor de richtlijnen uit de NVP sollicitatiecode en houden rekening met de AVG.