36 uur | max. € 5997,- bruto p/m (schaal 11) op basis van 36 uur | HBO niveau 

Direct solliciteren(externe link)

Dit doe je

Als regisseur planning & control ben je verantwoordelijk voor de planning & control cyclus van onze gemeente. Je coördineert de werkzaamheden rondom kadernota, begroting, tussentijdse rapportages en de jaarrekening. Je zorgt ervoor dat je op tijd over de juiste documenten en informatie beschikt en zorgt ervoor dat deadlines gehaald worden. Hiervoor houd je contact met collega’s uit je eigen team, maar ook buiten jouw team en afdeling. Je zorgt voor afstemming en beheert contracten en afspraken. Omdat je een goede kwaliteit nastreeft maak je verbeterpunten bespreekbaar binnen het team zodat jullie gezamenlijk de P&C producten naar een hoger niveau kunnen tillen. Jij bent de expert in het team als het gaat om de toepassing van financiële regelgeving, zoals het BBV (Besluit Begroting en verantwoording provincies en gemeenten).  Je zorgt ervoor dat het gemeentebestuur voldoende geïnformeerd is voor de bespreking in commissie- en raadsvergaderingen. Hierbij adviseer je over risico’s en knelpunten en de mogelijke oplossingen. Je volgt dan ook alle nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied en zorgt ervoor dat deze vertaald worden naar beleid binnen onze organisatie. Je komt je in een hecht team terecht waar veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen. Deze nieuwe functie biedt jou vrijheid om vorm en invulling te geven aan je taken, met als uiteindelijk perspectief het adviseren van onder andere de bestuurders. Het team financiën is verdeeld over de clusters financieel advies en financiële administratie en jouw functie valt in het cluster financieel advies. Je werkt nauw samen met collega’s uit beide clusters. 

‘Adviseren over de financiële producten van onze gemeente, dat is mooi werk!

Dit ben je

  • Je hebt een hbo-opleiding afgerond in een financiële richting. Het is een pre als je al werkervaring in gemeentefinanciën en de gemeentelijke P&C cyclus hebt.
  • Je houdt het overzicht bij verschillende onderwerpen en vakgebieden en bent goed in plannen. 
  • Je bent een goede, kritische gesprekspartner en je denkt mee in oplossingen.
  • Je bent af en toe in de avond beschikbaar, bijvoorbeeld als je moet aansluiten bij raads- of commissievergaderingen.
  • Je bent politiek en bestuurlijk sensitief, je begrijpt wat het effect is van jouw werk op onze gemeente.
  • Je herkent je in onze werkwaarden: 
  1. Verbindend, je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk en kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen.
  2. Veerkrachtig, in een nieuwe jonge organisatie die aan verandering onderhevig is weet jij te bouwen en te ondernemen.
  3. Persoonlijk, je werkt voor de inwoners en ondernemers in Voorne aan Zee en vindt voor hen altijd de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn.

Dit bieden wij

Als je bij Voorne aan Zee werkt maak je impact. Van grote projecten tot in kleine gebaren. Samen met jouw collega's kun je elke dag een beetje mooier maken. We zijn een nieuwe gemeente, dit biedt kansen tot ontwikkeling. Wij zoeken mensen die energie krijgen van het in gang zetten van veranderingen en die graag een sprong willen maken in hun eigen ontwikkeling en ervaring. Hiervoor kun je gebruik maken van trainingen en opleidingen via onze Voorne Academie. Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé. Hybride werken is onderdeel van onze werkwijze. Deze vacature betreft vaste formatie, dat betekent dat dit een functie is met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Over Gemeente Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een prachtige, nieuwe gemeente op Voorne-Putten waar circa 72.000 inwoners een thuis hebben, bedrijven in een gezond klimaat ondernemen en duizenden toeristen recreëren. Het leefplezier van onze inwoners staat voorop. Zij krijgen veel inspraak en ook ondernemers en maatschappelijke instellingen worden serieus genomen. 


We zijn trots op onze dorpen, wijken, natuur, veerkracht en historie. We zoeken verbinding, werken graag samen vanuit gelijkwaardigheid en vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. In Voorne aan Zee wachten we niet af. We kijken met een andere bril en zien dus vaak meer mogelijkheden. We zijn actief, daadkrachtig en hebben het besef dat we sterk zijn. Sterk genoeg om uitdagingen en veranderingen in goede banen te leiden. Op alle niveaus. Van grote projecten tot kleine gebaren. Elke dag een beetje mooier maken, dat is wat we doen. 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Danny van Gulik via telefoonnummer 14 0181 (werkdagen: ma di wo do vr) Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.werkenbijvoorneaanzee.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook. 

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct.

solliciteer nu!(externe link)

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Voorne aan Zee en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteren op onze vacatures? Zo gaan we te werk.

Onze vacatures worden geplaatst zonder sluitingsdatum. Geschikte kandidaten nodigen we zo snel mogelijk uit. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek. 

Je krijgt van ons altijd een reactie. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met de contactpersoon die in de vacature genoemd wordt.

Als je solliciteert maak je jouw persoonlijke gegevens bij ons team P&O bekend. Wij gebruiken jouw gegevens alleen tijdens de sollicitatieprocedure voor het selectieproces. Zodra de sollicitatieprocedure is afgerond, vernietigen wij jouw gegevens. Wij volgen hiervoor de richtlijnen uit de NVP sollicitatiecode en houden rekening met de AVG.