32-36 uur | max. €5.997 ,- bruto p/m (schaal 11) op basis van 36 uur | HBO niveau

Direct solliciteren

Dit doe je

Als Beleidsadviseur onderwijshuisvesting ben jij de spil in het proces voor de huisvesting van het primair en voortgezet onderwijs binnen Voorne aan Zee. Je ontwikkelt nieuw beleid en regisseert de totstandkoming van het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) in samenwerking met alle betrokken schoolbesturen. Dit lange termijnplan richt zich onder andere op het verduurzamen van onderwijsgebouwen. Je stelt regels en documenten op voor de huisvesting van scholen, zoals de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs en diverse beleidsregels ter uitvoering van deze verordening. Ook draag je zorg voor de uitvoering van het IHP. Zo vertaal je het IHP in een jaarlijks programma en ben je verantwoordelijk voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Je gaat bijvoorbeeld in gesprek en onderhandeling met schoolbesturen over tijdelijke of permanente huisvesting en stelt in samenwerking met interne en externe juristen overeenkomsten op. Verder houd je je bezig met beleidsvraagstukken met betrekking tot bewegingsonderwijs en gymnastieklokalen en ben je verantwoordelijk voor de exploitanten van de binnensportaccommodaties. Daarbij handel je de financiële boekingen voor de onderwijshuisvesting af. Je werkt nauw samen met collega's binnen de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling en andere teams in het sociaal Domein zoals bijvoorbeeld Welzijn, Sport maar ook met teams Beheer Openbare Ruimte en Vastgoed.

‘Bijdragen aan de ontwikkeling van een zorgzame samenleving, dat is mooi werk!’

Dit ben je

 • Je hebt een HBO/WO denk en werkniveau en minimaal 3 jaar ervaring met onderwijshuisvesting;
 • Je kunt werken in een omgeving waarin je binnen de huidige wet- en regelgeving richting moet geven aan vraagstukken die niet éénduidig te positioneren zijn;
 • Ervaring met bestuurlijke advisering is een pré;
 • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en je bent in staat om in- en extern draagvlak te creëren;
 • Je bent communicatief goed vaardig en het past bij je om zowel binnen als buiten de organisatie contacten te leggen en onderhouden;
 • Bij complexe vraagstukken kun jij je voorzien van praktische oplossingen die vertaald kunnen worden naar uitvoering en beleid;
 • Je herkent je in onze werkwaarden: 
  - Verbindend, je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk en kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen.
  - Veerkrachtig, in een nieuwe jonge organisatie die aan verandering onderhevig is weet jij te bouwen en te ondernemen.
  - Persoonlijk, je werkt voor de inwoners en ondernemers in Voorne aan Zee en vindt voor hen altijd de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn.

Dit bieden wij

 • Een salaris tussen € 3558,- en € 5997,- (obv 36 uur per week) afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, dit bedrag kun je inzetten waar het voor jou nodig is;
 • Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé;
 • Fit blijven door onze fitness- en fiets regeling;
 • Ontwikkelen door trainingen en opleidingen via onze Voorne Academie;
 • Hybride werken is onderdeel van onze werkwijze;
 • Samen met jouw collega's kun je elke dag een beetje mooier maken. We zijn een nieuwe gemeente, dit biedt kansen tot ontwikkeling;
 • Dit is een functie met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Over Gemeente Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een prachtige, nieuwe gemeente op Voorne-Putten waar circa 74.000 inwoners een thuis hebben, bedrijven in een gezond klimaat ondernemen en duizenden toeristen recreëren. Het leefplezier van onze inwoners staat voorop. Zij krijgen veel inspraak en ook ondernemers en maatschappelijke instellingen worden serieus genomen. 


We zijn trots op onze dorpen, wijken, natuur, veerkracht en historie. We zoeken verbinding, werken graag samen vanuit gelijkwaardigheid en vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. In Voorne aan Zee wachten we niet af. We kijken met een andere bril en zien dus vaak meer mogelijkheden. We zijn actief, daadkrachtig en hebben het besef dat we sterk zijn. Sterk genoeg om uitdagingen en veranderingen in goede banen te leiden. Op alle niveaus. Van grote projecten tot kleine gebaren. Elke dag een beetje mooier maken, dat is wat we doen. 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Fraukje Harder-Houdijk via telefoonnummer 14 0181 (werkdagen: ma di do vr). Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.voorneaanzee.nl of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct.

solliciteer nu!

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Voorne aan Zee en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteren op onze vacatures? Zo gaan we te werk.

Onze vacatures worden geplaatst zonder sluitingsdatum. Geschikte kandidaten nodigen we zo snel mogelijk uit. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek. 

Je krijgt van ons altijd een reactie. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met de contactpersoon die in de vacature genoemd wordt.

Als je solliciteert maak je jouw persoonlijke gegevens bij ons team P&O bekend. Wij gebruiken jouw gegevens alleen tijdens de sollicitatieprocedure voor het selectieproces. Zodra de sollicitatieprocedure is afgerond, vernietigen wij jouw gegevens. Wij volgen hiervoor de richtlijnen uit de NVP sollicitatiecode en houden rekening met de AVG.