32 uur | max. €4752,- bruto p/m (schaal 9) op basis van 36 uur | WO niveau 

Direct solliciteren(externe link)

Dit doe je

Als medewerker educatie en publieksbegeleiding bij ons kleine museum met 3 locaties speel je een belangrijke rol bij het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve programma's voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Je ontwikkelt lesmateriaal op basis van het curriculum en de kerndoelen van de verschillende onderwijsgroepen en zorgt ervoor dat de Tachtigjarige Oorlog en de geschiedenis van Brielle en het eiland Voorne op een boeiende manier worden overgebracht. Dit doe je af en toe ook in het weekend. Daarnaast zorg je ervoor dat de begeleiding van schoolgroepen en rondleidingen inhoudelijk van topkwaliteit is. Je werkt nauw samen met de medewerker collectiebeheer om de museumcollectie optimaal te benutten en bedenkt innovatieve manieren om de vaste presentatie en tentoonstellingen interactiever te maken voor de bezoekers. Ook organiseer je leuke bijdragen voor het museumweekend en de Maand van de Geschiedenis. En niet te vergeten, je wordt opgeleid als bedrijfshulpverlener en maakt deel uit van de BHV-organisatie.
 

‘Een belangrijk deel van de Nederlandse geschiedenis toegankelijk maken voor jong en oud, dat is mooi werk!’

Dit ben je

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding geschiedenis, cultuurgeschiedenis, cultuurwetenschappen, kunstgeschiedenis etc. aangevuld met vakken Reindwardtacademie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een museum;
 • De doelen binnen het onderwijsveld zijn bij jou bekend;
 • De Nederlandse taal beheers je uitstekend in zowel woord en geschrift;
 • Je weet volgens de laatste methoden hoe je de doelgroep kunt boeien;
 • Je herkent je in onze werkwaarden:
 1. Verbindend, je weet de juiste mensen te vinden en te betrekken bij je werk en kijkt hierbij over je eigen afdeling of vakgebied heen.
 2. Veerkrachtig, in een nieuwe jonge organisatie die aan verandering onderhevig is weet jij te bouwen en te ondernemen.
 3. Persoonlijk, je werkt voor de inwoners, ondernemers en bezoekers in Voorne aan Zee en vindt voor hen altijd de beste oplossing binnen de mogelijkheden die er zijn

Dit bieden wij

 • Een salaris tussen € 3014,- en € 4752,- (obv 36 uur per week) afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%, dit bedrag kun je inzetten waar het voor jou nodig is;
 • Onze werktijdenregeling biedt ruimte voor het afstemmen van werk en privé;
 • Fit blijven door onze fitness- en fiets regeling;
 • Ontwikkelen door trainingen en opleidingen via onze Voorne Academie;
 • Hybride werken is onderdeel van onze werkwijze;
 • Samen met jouw collega's kun je elke dag een beetje mooier maken. We zijn een nieuwe gemeente, dit biedt kansen tot ontwikkeling;
 • Dit is een functie met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren.

Over Gemeente Voorne aan Zee

Voorne aan Zee is een prachtige, nieuwe gemeente op Voorne-Putten waar circa 74.000 inwoners een thuis hebben, bedrijven in een gezond klimaat ondernemen en duizenden toeristen recreëren. Het leefplezier van onze inwoners staat voorop. Zij krijgen veel inspraak en ook ondernemers en maatschappelijke instellingen worden serieus genomen. 


We zijn trots op onze dorpen, wijken, natuur, veerkracht en historie. We zoeken verbinding, werken graag samen vanuit gelijkwaardigheid en vinden vertrouwen in elkaar belangrijk. In Voorne aan Zee wachten we niet af. We kijken met een andere bril en zien dus vaak meer mogelijkheden. We zijn actief, daadkrachtig en hebben het besef dat we sterk zijn. Sterk genoeg om uitdagingen en veranderingen in goede banen te leiden. Op alle niveaus. Van grote projecten tot kleine gebaren. Elke dag een beetje mooier maken, dat is wat we doen. 

Meer informatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Marijke Holtrop via telefoonnummer 14 0181 (werkdagen: ma di wo do vr). Meer weten over onze gemeente? Kijk dan ook eens op www.voorneaanzee.nl(externe link) of zoek ons op LinkedIn of Facebook.

Meteen solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct.

solliciteer nu!(externe link)

Laat ons in jouw motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Voorne aan Zee en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wilt kunnen leren.

Solliciteren op onze vacatures? Zo gaan we te werk.

Onze vacatures worden geplaatst zonder sluitingsdatum. Geschikte kandidaten nodigen we zo snel mogelijk uit. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Vaak volgt er dan een tweede gesprek waarin je uitgenodigd wordt voor het arbeidsvoorwaardengesprek. 

Je krijgt van ons altijd een reactie. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met de contactpersoon die in de vacature genoemd wordt.

Als je solliciteert maak je jouw persoonlijke gegevens bij ons team P&O bekend. Wij gebruiken jouw gegevens alleen tijdens de sollicitatieprocedure voor het selectieproces. Zodra de sollicitatieprocedure is afgerond, vernietigen wij jouw gegevens. Wij volgen hiervoor de richtlijnen uit de NVP sollicitatiecode en houden rekening met de AVG.